Bosch in de middle of transmission

In Algemeen

In augustus 2011 is Bosch Transmission Technology “live” gegaan met de Softbrick applicatie voor tijdregistratie en toegangscontrole.

Voornaamste doelstellingen voor aanschaf van het systeem zijn inzicht in tijd en aanwezigheid, met een correcte salarisverwerking als resultaat. Up-to-date beschikbaarheid van informatie over vakantiesaldi en een efficiëntere werkwijze dankzij een koppeling richting salarisverwerking, zijn belangrijke factoren voor Bosch.

Implementatie
De jarenlange expertise bij grote industriële bedrijven en de uitgebreide functionaliteit van het systeem, zijn van doorslaggevende betekenis geweest om te kiezen voor Softbrick. De implementatie van het systeem, binnen vier maanden, ging in sneltreinvaart.

Acceptatie
Wij vroegen Saskia Scheepens – Teamleider HRL2-Tb – hoe de acceptatie van het systeem is verlopen. “In het begin zagen leidinggevenden het als een extra administratieve taak. Geleidelijk aan werden de voordelen van het systeem steeds duidelijker voor hen.” Dankzij de gebruikersvriendelijkheid en flexibiliteit van het systeem, wordt de Softbrick applicatie snel geaccepteerd. Bosch heeft zelf de training aan hoofdgebruikers op zich genomen. Een goed initiatief, want hierdoor wordt er draagvlak gecreëerd, met als resultaat een snellere acceptatie van het nieuwe systeem. Daarnaast is er vanaf de implementatie een full-time “helpdesk” beschikbaar geweest, bemand door HR-medewerkers.

Over Bosch
Bosch Transmission Technology is gevestigd in Tilburg waar ca 850 vaste medewerkers werkzaam zijn. Voor deze groep vaste medewerkers is Softbrick geïmplementeerd. In januari komt daar tevens de verwerking van ca 450 uitzendkrachten bij, waarmee het totaal op 1.300 krachten komt voor tijdregistratie en toegangscontrole. Wereldwijd worden de producten van Bosch gebruikt binnen de automotive industrie. De Tilburgse fabriek produceert de zogenaamde duwbanden, die worden toegepast in auto’s met een continu variabele transmissie. Dit jaar overstijgt de totale duwband productie het aantal van 4 miljoen exemplaren. Met de komst van milieubewuste auto’s, zal de vraag de komende jaren alleen maar stijgen.