Game Mania

OPDRACHTGEVER: Game Mania
CONTACTPERSOON:
Joris Onderstal – HR Manager
OPLOSSING: SOFTBRICK WFM RETAIL – SAAS

VRAAGSTELLING:
Personeelskostenbeheersing bij Game Mania speelt een belangrijke rol bij de personeelsplanning in de winkels. We hebben te maken met piek- en dalmomenten in de gameverkoop en de aanloop van bezoekers, zoals op zaterdagmiddag, tijdens grote game releases, rondom kerst en sinterklaas. De inzet van personeel op de juiste uren en een flexibel personeelsbestand is bij ons van cruciaal belang.

OPLOSSING
Bij de keuze van Workforce Management heeft Game Mania gekozen voor de SaaS-oplossing van Softbrick. De SaaS-omgeving draait op een server in een beveiligd datacenter. Hierdoor heeft Game Mania altijd de zekerheid over server beschikbaarheid. Met SaaS hebben zij geen omkijken meer naar het systeembeheer omdat Softbrick alles uit handen neemt en zorgt dat de applicatie up-to-date blijft.

BEHAALDE DOELEN:
“De inzet van uren en goede bewaking van de loonkosten is een belangrijk thema in onze winkels. Voorheen waren Shop Managers en de afdeling HR maandelijks veel tijd kwijt aan het maken van een goede personeelsplanning, het controleren van de gewerkte uren en het registreren van afwezigheden. Dankzij Softbrick is dit proces volledig geautomatiseerd en zijn we hier maandelijks veel minder tijd mee kwijt. Hierdoor kunnen we de klant meer aandacht geven.”

Met Softbrick WFM heeft Game Mania inzichtelijk hoeveel uur de Shop Manager wekelijks mag inzetten om een juiste bezetting te realiseren. Doordat Softbrick WFM gekoppeld is aan het salarispakket, worden de uren direct doorgezet richting de salarisverwerker voor de verloning. Maximale efficiency dus!

VISIE OP WORKFORCE MANAGEMENT
Joris: “Als HR Manager geloof ik in de zogenaamde netwerkstructuur, waarbij bepaalde expertise uitbesteed wordt aan externe partijen. Op een afdeling HR hebben we bijvoorbeeld veel te maken met administratieve processen zoals de personeels- en salarisadministratie en urenregistratie. Door deze processen zoveel mogelijk uit te besteden en te automatiseren houden wij meer tijd en ruimte over om bezig te zijn met strategische vraagstukken. Gezien de snelheid van o.a. technologische ontwikkelingen verwacht ik dat deze trend op meerdere gebieden zal doorzetten. Dat is ook de reden voor onze keuze om de software onder te brengen in een SaaS-oplossing.”

Zoals voor veel organisaties en retailers speelt Strategische Personeelsplanning binnen de HR-organisatie de komende jaren een belangrijke rol. “Een goed systeem wat hierbij ondersteunt blijft onmisbaar,” aldus Game Mania.

ERVARING MET SOFTBRICK
“Softbrick heeft een goede kennis en expertise binnen Retail. Daarnaast bieden ze klantspecifieke aanpassingen, flexibiliteit en ondersteunen ze goed bij de implementatie van het traject door middel van trainingen. Ook de supportafdeling reageert snel en adequaat op vragen als we er zelf niet uitkomen.”

Meer weten over onze Workforce Management Software oplossingen?