WFM INDUSTRY

Ja, úw productie is uniek!
Geen bedrijf, locatie of product is hetzelfde. Dit geldt voor ook mensen. Een CFO kijkt anders naar de inzet van medewerkers dan een HR-manager. Wel staan ze elke dag voor dezelfde doelstelling: waarde blijven toevoegen als onderscheidend vermogen om het bestaansrecht te garanderen. Nergens raken deze partners elkaar meer dan in de grootste ‘kostenpost’! Innovatieve relaties zien personeel tegenwoordig liever als ‘assets’! Gelukkige medewerkers zijn meer betrokken en zorgen voor een toename in de omzet en klanttevredenheid. Laat dat nou net zijn wat de directie van elk gezond bedrijf wilt. Softbrick Workforce Management biedt totaaloplossingen om uw personeelsinzet te perfectioneren. In dit artikel praten wij u graag bij over onze industrie oplossing!

“Een leidinggevende kan real-time monitoren of de bezetting nog steeds aansluit op de productiebehoefte en kan waar nodig direct bijsturen.” Oprechte en dankbare woorden van Mark Hardiek, Equity Plan Administrator bij ASML. De wereldmarktleider in het vervaardigen van geavanceerde technologische systemen voor de halfgeleider industrie werkt al ruim 20 jaar met Softbrick met de zogenaamde Urenbank. “Eind jaren negentig zijn wij op zoek gegaan naar een automatiseerder voor tijdregistratie. Wij konden de ontzettende stroom papier die gepaard ging met de urenregistratie niet meer aan. Een werknemer spaart zijn plusuren op in de Urenbank. Bij minderwerk kan hij weer putten uit deze uren. Het is een ingewikkeld proces, dat veel flexibiliteit van onze medewerkers vraagt. Samen met Softbrick hebben we een soort marktplaats van diensten ontwikkeld.” U kunt een volledig interview met Mark Hardiek en de samenwerking tussen ASML en Softbrick lezen in onze klantencase.

Inzicht in productiviteitsbehoefte
De klassieke oplossing voor industrie bestaat nog altijd uit roostering in combinatie met tijdregistratie. Hoewel die basis in Softbrick diverse slimmigheden met zich meebrengt, zoals een tijd-geïndexeerde database, een onbeperkt aantal rekenregels en een automatische shiftherkenning, maakt dat de business case tegenwoordig niet meer compleet. Toch is dit vaak wel de primaire vraag van organisaties die zich oriënteren. We zien steeds meer dat het bepalen van de werklast en daarmee de bezettingsgraad het begin van het proces vormen. Als er inzicht is in de productiviteitsbehoefte, kan de personele inzet pas gefinetuned worden. Die informatie komt vaak uit ERP- en HR-systemen via geautomatiseerde interfaces. De data bestaat uit productieplanning, voorcalculaties en ook personeelsinformatie zoals naam, personeelsnummer en contracturen.

In tegenstelling tot andere sectoren, bijvoorbeeld de retailsector, registreert de industriesector op fysieke terminals. Door tijd nog verder te verbijzonderen (order- of projectregistraties) wordt inzicht en gemak verkregen aan de hand van één en dezelfde omgeving, op elk niveau en op elk moment. Het hardware landschap is erg uiteenlopend en daarom dient de gewenste functionaliteit duidelijk te zijn. Wat vinden we van uitklokken met reden? Hoe registreren we orders? Waar willen we dat medewerkers saldi kunnen opvragen? Real-time communicatie met software is vaak raadzaam. Daarbij wordt ook steeds vaker naar een integrale oplossing voor toegangscontrole gezocht voor medewerkers, bezoekers en contractors. Dat betekent één aanspreekpunt voor hardware en software waarbij de functionaliteit op elkaar is afgestemd.

CAO onafhankelijk
Wet- en regelgeving verlangen dat medewerkers steeds meer eigen verantwoordelijkheid krijgen en nemen. Dankzij de modulaire opbouw van Softbrick, zien wij dat de bestaande en nieuwe industriëlen Employee en Manager Self Service faciliteren. De medewerker krijgt via een app of website inzicht in het rooster en de verlofsaldi en kan thuis vanaf de bank aanvragen doorgeven en inzien. De leidinggevende kan op zijn beurt de aanvragen altijd en overal verwerken. Deze vrijheden zullen in de nabije toekomst alleen maar verder uitgebreid worden voor een goede mix tussen werk en privé.

De rekenregels van Softbrick zijn onbeperkt en vrij te parametreren. Zo wordt het eenvoudig om zeer bedrijfsspecifieke regelingen en interpretaties goed in te stellen. Het is daarmee mogelijk om cao-onafhankelijk te werken. Dat biedt vrijheid ten opzichte van tijdregistratietools. De uren categorieën en dagschema’s bepalen de bewerkingen voor de eindgebruikers. De interface richting het payroll systeem en de accordering op gerealiseerde en gecontroleerde uren, maakt het proces compleet. Dat is waar de welbekende tijdbesparingen voor HR worden gerealiseerd. Een bijkomend voordeel is dat ook op kantoor,  in de logistiek en het winkelpersoneel in dezelfde omgeving beheerd kunnen worden maar ook zeker internationaal.

Referenties
Softbrick helpt top 100 industriëlen in de Food, Chemie, Technology, CPG en meer. Jarenlange tevreden relaties zijn ASML, VDL, Unilever, Philips, Hollandia en Bosch. Aan de logistieke en retail zijde van de supply chain zijn dat Jumbo, Intratuin, Ranzijn, DMG, Jan Linders en Poiesz Supermarkten.

Via een dedicated team specialisten, bestaande uit technische en business consultants, sales, implementatie en -projectmanagers en solution architect, genieten onze relaties van sectorspecifieke kennis en ervaring. Softbrick daagt haar klanten continu uit om te blijven innoveren voor ‘meer tijd en meer rendement’.

Wat gaat ùw bijdrage worden om de personeelsinzet te perfectioneren?

Wil je weten welke voordelen Softbrick kan hebben voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op: +31(0)345 473 259.