Zegro zet in op Normeren & Budgetteren

In Algemeen

Zegro Centrum Rotterdam is een groothandel voor food en non-food producten en sinds 2011 klant bij Softbrick. Service en kwaliteit zijn steeds belangrijker voor horecaondernemers. Vandaar dat Zegro hier slim op in speelt met een eigen bezorgservice. Momenteel tellen zo’n 300 medewerkers, verspreid over 12 afdelingen.

Normeren & Budgetteren is een slimme tool waarmee gestuurd kan worden tijdens het plannen om de juiste personele bezetting te realiseren.

De uitdaging
Door de enorme groei, is er steeds meer behoefte voor een juiste inzet van medewerkers. Om in de toekomst correcte voorspellingen te kunnen maken, is gekozen om te gaan normeren met de personeelsplanning software van Softbrick.

Het resultaat
Voor Zegro gaat Softbrick de aansluiting vormen tussen de normgegevens en de personeelsplanning. Het systeem maakt de gevolgen van de norm direct zichtbaar tijdens het plannen, waardoor de planner zich veel bewuster wordt van de inzet van personeel. Daarnaast heeft Zegro de intentie om het medewerkersbestand flexibeler vast te leggen, zodat er ook meer ruimte komt voor een gerichte planning. Het resultaat: meer inzicht in tijd, rendement uit arbeid!